Gremo v kino!

Gledanje filma je pogosto nekaj, česar se mnogi veselimo, saj omogoča sprostitev, odklop in zabavo. Gledanje filma nam omogoči doživeti različna čustva, ne da bi trpeli zaradi njihovih negativnih plati. Marsikomu od nas pomaga, da se ob filmu sprosti, zmanjša tesnobo, spodbudi motivacijo, doživi katarzo, lahko nam celo da energijo, da lažje preživimo napetosti vsakdana. Filmi pa spodbujajo tudi komunikacijo med člani družine.

Čas, ki ga tisti dve uri preživite skupaj v kinu ali ob gledanju filmov doma kot družina, ustvari med vami pravi občutek povezanosti in ustvari močno čustveno vez med vami. Ta pa spodbuja komunikacijo. Zato se vam bodo ob gledanju film otroci lažje odprli, ko se boste pogovarjali o šoli, pouku, prijateljih in drugem. Otroci, ki preživljajo svoj prosti čas s svojimi družinami, ponavadi bolje napredujejo v učenju, so manj anstopaški in se izogibajo nasilja. Poleg tega je filmski večer odlična podlaga za začetek pogovorov o marsičem. Če jih sprašujemo o dogajanju v filmski zgodbi, o njeni verjetnosti, poteku, zapletih, karakterjih … bomo bolje razumeli, kaj se dogaja v njihovem življenju in kakšno je njihovo stališče glede pomembnih življenjskih vprašanj. Ne glede na to, ali se z njimi strnjate ali ne, je bistveno, da boste z njimi spoštljivo in razumevajoče komunicirali. In v tem procesu boste ustvarili čudovite spomine.

Preberi več

družinska pismenost in film

Družinska pismenost in film

Kaj torej upoštevati, ko želimo otroku predstaviti filmsko umetnost? Več

Prvič z otrokom v kino

Na prvi obisk kina se je dobro pripraviti. Tu je nekaj nasvetov, da bo dogodek uspešno izpeljan in da se boste na njem vsi sproščeno zabavali. Več

prvič v kino

Foto: Kino Dvor

filmske vsebine za otroke

Foto: Kino Dvor

Ponudba filmskih vsebin za otroke in mladino

Na tem mestu boste našli seznam projektov in dejavnosti, ki ponujajo različne vsebine za razvoj filmske pismenosti pri nas. Več

Knjižna zbirka Kinobalon

S Knjižno zbirko Kinobalon želijo v Kino Dvor otrokom približati vsebine filmov in njihov nastanek. Ob igri in branju bodo filmski junaki postali otrokovi prijatelji.

Knjižice so brezplačne, otroci jih prejmejo ob ogledu izbranega filma.

Gradivo za učitelje in starše

Več

prvič v kino

Foto: Kino Dvor

Zakladnica bralnih dogodkov po vsej Sloveniji

Logotip v obliki NMSB 24 - Nacionalnega meseca skupnega branja 2024
Nagrajene knjige
previous arrowprevious arrow
citat21
citat20
citat19
citat18
citat17
citat16
citat15
citat14
citat13
citat12
citat11
citat10
citat09
citat08
citat07
citat06
citat05
citat04
citat03
citat02
citat01
next arrownext arrow
Share This
Skip to content