Video in zvočne vsebine za otroke in starše

Čebelice
Čebelice

Vse od leta 2018 v Uredništvu izobraževalnega, otroškega in mladinskega ter dokumentarno-feljtonskega programa Radia Slovenija nastaja projekt Čebelice, v katerem znani slovenski igralci in igralke pripovedujejo pravljice iz antologijske zbirke Knjižnica Čebelica založbe Mladinska knjiga. Projektu se je pridružila tudi TV Slovenija, ki z bobrom Borom iz priljubljene oddaje Studio Kriškraš in televizijsko slikanico spodbuja branje.

Lahkonočnice

Priznani slovenski pravljičarji za Lahkonočnice pišejo avtorske zgodbe, mladi ilustratorji pa narišejo pravljično podobo. Pravljice pripovedujejo priznani slovenski igralci ter stanovalci domov starejših občanov, Otroške pravljice na avtentičen način povezujejo generacije. V Lahkonočnicah lahko slišite tudi pravljice, ustvarjene v skladu z logopedskimi smernicami.

Lahkonočnicam lahko prisluhnete na spletni strani Lahkonočnice ali prek platforme Soundcloud.

Za dva groša fantazije

Projekt Radia Študent Za 2 groša fantazije se je združil radijsko formo s pripovedovanjem pravljic. In če je v projektu šlo za pripovedovanje pravljic za odrasle, so »erešovci« na pobudo urednic revij Ciciban, Cicido ter revije Za starše in v koprodukciji Radia Študent in Mladinske knjige izdali devet zgoščenk Za 2 groša fantazije s po sedmimi pravljicami. Projekt se je žal iztekel. Nekaterim pravljicam pa še vedno lahko prisluhnete na portalu Mestne knjižnice Ljubljana.

Iz nekoč v danes: pravljice iz različnih svetovnih izročil

Na 3. programu Radia Slovenija – RA ARS lahko vsak delovnik – od ponedeljka do petka, ob 19. uri prisluhnite Pravljicam svetovnih izročil, ki so jih pripravili v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Ljubljana in pripovedovalko Anjo Štefan.

Cici svet - logo
Cici svet

Tu lahko prisluhnete najboljšim zgodbicam in pesmicam iz bogate zakladnice revij Cicido in Ciciban in si vsak mesec ogledate novo epizodo Meda in Pujsija. Pravljice berejo odlični slovenski pripovedovalci in pripovedovalke.

Zakladnica bralnih dogodkov po vsej Sloveniji

Nacionalni mesec skupnega branja 2021
Nagrajene knjige
previous arrowprevious arrow
citat21
citat20
citat19
citat18
citat17
citat16
citat15
citat14
citat13
citat12
citat11
citat10
citat09
citat08
citat07
citat06
citat05
citat04
citat03
citat02
citat01
next arrownext arrow
Share This
Skip to content