Video in zvočne vsebine za otroke in starše

Čebelice
Čebelice

Vse od leta 2018 v Uredništvu izobraževalnega, otroškega in mladinskega ter dokumentarno-feljtonskega programa Radia Slovenija nastaja projekt Čebelice, v katerem znani slovenski igralci in igralke pripovedujejo pravljice iz antologijske zbirke Knjižnica Čebelica založbe Mladinska knjiga. Projektu se je pridružila tudi TV Slovenija, ki z bobrom Borom iz priljubljene oddaje Studio Kriškraš in televizijsko slikanico spodbuja branje.

Čebelice
Lahko noč, otroci

Lahko noč, otroci je ena najstarejših oddaj otroškega in mladinskega programa RA Slovenija, ki prinaša pravljice iz domače in svetovne literature za vsako noč. Na videz obrobna oddaja, ki opravlja veliko kulturno poslanstvo. Najmlajše poslušalce vodi v svet domišljije v izbrani govorici gledaliških igralcev in igralk.

 

 

Lahkonočnice

Priznani slovenski pravljičarji za Lahkonočnice pišejo avtorske zgodbe, mladi ilustratorji pa narišejo pravljično podobo. Pravljice pripovedujejo priznani slovenski igralci ter stanovalci domov starejših občanov. Na ta način otroške pravljice na avtentičen in kreativen način povezujejo generacije. V Lahkonočnicah lahko slišite tudi pravljice, ustvarjene v skladu z logopedskimi smernicami, in pravljice, ki naslavljajo posebne teme, ki omagajo najmlajšim pri soočanju s strahovi, medvrstniškim nasiljem, nestrpnostjo in drugimi tegobami. Nekatere so nastale tudi v sodelovanju z Radijem Slovenije in oddajo Lahko noč, otroci.

Lahkonočnicam lahko prisluhnete na njihovi spletni strani ali si jih kot aplikacijo prenesete na svoj pametni telefon.

 

 

Za dva groša fantazije

Projekt Radia Študent Za 2 groša fantazije se je združil radijsko formo s pripovedovanjem pravljic. In če je v projektu šlo za pripovedovanje pravljic za odrasle, so »erešovci« na pobudo urednic revij Ciciban, Cicido ter revije Za starše in v koprodukciji Radia Študent in Mladinske knjige izdali devet zgoščenk Za 2 groša fantazije s po sedmimi pravljicami. Projekt se je žal iztekel. Nekaterim pravljicam pa še vedno lahko prisluhnete na portalu Mestne knjižnice Ljubljana.

 

 

Iz nekoč v danes: pravljice iz različnih svetovnih izročil

Na 3. programu Radia Slovenija – RA ARS lahko vsak delovnik – od ponedeljka do petka, ob 19. uri prisluhnite Pravljicam svetovnih izročil, ki so jih pripravili v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Ljubljana in pripovedovalko Anjo Štefan.

 

 

 

Cici svet - logo
Cici svet

Tu lahko prisluhnete najboljšim zgodbicam in pesmicam iz bogate zakladnice revij Cicido in Ciciban in si vsak mesec ogledate novo epizodo Meda in Pujsija. Pravljice berejo odlični slovenski pripovedovalci in pripovedovalke.

Zakladnica bralnih dogodkov po vsej Sloveniji

Logotip v obliki NMSB 24 - Nacionalnega meseca skupnega branja 2024
Nagrajene knjige
previous arrowprevious arrow
citat21
citat20
citat19
citat18
citat17
citat16
citat15
citat14
citat13
citat12
citat11
citat10
citat09
citat08
citat07
citat06
citat05
citat04
citat03
citat02
citat01
next arrownext arrow
Share This
Skip to content