Prvič v knjižnici

Spoštovani starši, vzgojitelji, učitelji, knjižničarji in mentorji branja! Pridite na obisk v knjižnico z otroki ali povabite knjižničarko, knjižničarja na obisk v vaš vrtec, šolo. Tako bodo k vam prišle informacije o novih knjigah, navodila za pametno uporabo pametnega telefona pri rezervaciji knjig, nasveti, kako si pomagati pri pripravi referata s podatkovnimi bazami, ki jih knjižnice ponujajo (in so prav tako relevanten vir), ter tudi kakšen trik o pravilnem citiranju. Za vsako triletje se v vaši splošni knjižnici najde kaj koristnega in uporabnega. Tudi za tiste, ki šele delajo prve korake po poti in na poti v svet besed.

Knjižnice spodbujajo družinski obisk knjižnice kar se da zgodaj, že v predbralnem obdobju. Prizadevajo si, da bi knjiga otroka spremljala od rojstva dalje, pa seveda vse življenje. V zgodnje srečevanje s knjigo pritegnejo tudi vrtce ter preko vzgojiteljic in vzgojiteljev vabijo starše predšolskih otrok, da se v knjižnico vpišejo ter si postrežejo s celo paleto dejavnosti, ki jih ponujajo.

Otroke je smiselno v knjižnico vključiti čim prej, najkasneje pred vstopom v šolo. Splošne knjižnice imajo zelo raznovrstne in poučne programe povezane s spodbujanjem branja in bralne kulture vseh družinskih članov.

ČLANSTVO ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE DO 18. LETA JE V SLOVENSKIH SPLOŠNIH KNJIŽNICAH BREZPLAČNO.

Prav tako so brezplačne različne oblike bibliopedagoških dejavnosti, ki jih knjižničarji pripravljajo za otroke in mlade ter njihove družine.

Do spletnih strani slovenskih splošnih knjižnic lahko dostopate na enem mestu: Mreža knjižnic. Preverite, kaj za vas in vaše otroke ponuja vaša lokalna knjižnica.

Preberite še

Družinski obisk knjižnice

Knjižnica ne omogoča le izposoje knjig, temveč pomaga s koristnimi informacijami, posredovanjem različnih znanj in veščin, z učnimi pomočmi, ponuja paleto različnih prireditev za otroke in starše, kjer lahko navezujejo nove socialne stike in odkrivajo različne nove možnosti zase in za svoje otroke.​ Več

Zakladnica bralnih dogodkov po vsej Sloveniji

Logotip v obliki NMSB 24 - Nacionalnega meseca skupnega branja 2024
Nagrajene knjige
previous arrowprevious arrow
citat21
citat20
citat19
citat18
citat17
citat16
citat15
citat14
citat13
citat12
citat11
citat10
citat09
citat08
citat07
citat06
citat05
citat04
citat03
citat02
citat01
next arrownext arrow
Share This
Skip to content