Pravljične in učne poti – Štajerska

Lovrenška jezera

Foto: Franci Horvat

Lovrenška jezera: Skrivnostno Jezernikovo jezero

Nekoč je živel v Lovrenških jezerih na Pohorju povodni mož Jezernik. Dolgo mu je kar dobro šlo, ker ga ni nihče motil. Nato pa je prišla industrializacija …

Izhodišče: Rogla

 Pravljične poti Živa coprnija

Foto: Alenka Štrukelj

Pravljične poti Živa coprnija

Slovensko Pohorje in hrvaška Istra sta s svojo raznorodno in privlačno krajino dom brezštevilnih zgodb. Projekt Živa coprnija je nastal iz želje in vizije, da bi to dragoceno bajeslovno izročilo obeh regij na novo odkrili – bodisi zabeležili še nikoli zapisano bodisi posodobili nekdaj že zabeleženo – ter aktivno ohranjali z vključevanjem v obstoječo turistično ponudbo.

 
Izhodišče: Maribor
poligon dole

Foto: IPVO Dole

Učni poligon za samooskrbo Dole

Učnega poligona za samooskrbo Dole je pet sklopov različnih tipov programov in sicer: 1. sklop: programi izkustvenega izobraževanja na terenu namenjeni so predvsem dijakom, učencem pa tudi učiteljem in drugim delavcem v vzgoji in izobraževanju; 2. sklop: programi urejanja učnih okolij ob izobraževalnih in drugih ustanovah s ciljem promocije samooskrbe,  3. sklop: programi za družine in zaključene skupine  so namenjeni manjšim skupinam, 4. sklop: strokovna predavanja 8 izvajajo se kot poglobitev praktičnih aktivnosti s ciljem dolgoročnega vzdrževanja samooskrbnih sistemov; 5. strokovne ekskurzije,  V Dravinjski  dolini, je ohranjena čudovita narava in kjer živijo delovni in prijazni ljudje, povezani z vrhunskimi strokovnjaki, ki skupaj uresničujejo načela trajnosti in blaginje za vse!

Izhodišče: Dole

Pot med krošnjami Pohorje

Pot med krošnjami leži v osrčju mogočnih pohorskih gozdov, na vrhu Rogle na nadmorski višini 1517 metrov. Pot vam bo pokazala, zakaj je pohorska narava edinstvena. Skupaj bomo spoznali drevesa krajevnih gozdov vse od korenin do vrhov krošenj. Postali boste delček gozdnega življenja ter se srečali s številnimi živalmi in rastlinami, ki jih ne boste našli nikjer drugje.

Izhodišče: RTC Rogla

DOGODKI

Kinobalon na spletnem Kinodvoru

15. decembra 2022 - 31. januarja 2023

8. Teden pisanja z roko

23. januarja 2023 - 27. januarja 2023

Razstava Otroci gledalci

27. januarja 2023

Zakladnica bralnih dogodkov po vsej Sloveniji

Nacionalni mesec skupnega branja 2021
Nagrajene knjige
previous arrowprevious arrow
citat21
citat20
citat19
citat18
citat17
citat16
citat15
citat14
citat13
citat12
citat11
citat10
citat09
citat08
citat07
citat06
citat05
citat04
citat03
citat02
citat01
next arrownext arrow
Share This
Skip to content