Spletne strani

Spletne strani

 
 
 
 
 
1. Dogodkovnik Nacionalnega meseca skupnega branja

Vabimo vas, da se pridružite Nacionalnemu mesecu skupnega branja (NMSB)! V dogodkovniku napovejte in na kratko predstavite svoje z branjem povezane dejavnosti, projekte ali programe.

K sodelovanju vabimo vse ustanove, ki skrbite za bralno kulturo in bralno pismenost in v središče svojega delovanja postavljate otroke, mladino, starejše in družine oz. delujete medgeneracijsko.

Spletni dogodkovnik je zasnovan tako, da uporabnikom omogoča dostop do informacij za različne ciljne skupine (za otroke in mlade, za družine, za odrasle, za strokovne delavce …) o različnih dogodkih s področja bralne kulture in bralne pismenosti, s poudarkom na skupnem branju, tako v ožjem okolju kot tudi na nacionalni ravni. Odprt je vse leto, ne le v času NMSB.

Kontakt: Alenka Štrukelj (alenka.strukelj@acs.si)
Spletna stran: https://nmsb.pismen.si

 

2. Projekt Medgeneracijsko branje na spletni strani Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS

Je spletna stran projekta Medgeneracijsko povezovanje ob literarnih delih, ki so namenjena najstnikom in odraslim. Projekt, v katerem mladi bralci berejo skupaj s starejšimi, poteka ob knjigah iz zbirke »Zlata bralka, zlati bralec« Društva Bralna značka Slovenije ZPMS in iz projekta »Rastem s knjigo« Javne agencije za knjigo RS, mladinske knjige za bralce različne starosti pa darujejo tudi založbe. Na spletni strani boste našli povabilo k sodelovanju, gradivo za izvajanje medgeneracijskega branja in številne utrinke in vtise sodelujočih skupin.

Kontakt: Tilka Jamnik (tilka.jamnik@bralnaznacka.si)
Spletna stran: https://www.bralnaznacka.si/sl/medgeneracijsko-branje/

 

2. Digitalna platforma READ-IN-CLUB

V okviru Erasmus+ projekta READ-IN-CLUB, ki ga Društvo slovenskih pisateljev izvaja skupaj s partnerji iz petih evropskih držav, je nastalo edinstveno spletno stičišče kultur, literature in ljubiteljev branja. Na večjezični platformi www.readinclub.eu lahko poleg poročila o raziskavi o delovanju bralnih klubov najdete med drugim tudi seminar za usposabljanje o rabi digitalnih orodji za učenje odraslih ter seminar o vlogi bralnih klubov pri vseživljenjskem učenju. Inovativna platforma, namenjena vsem ljubiteljem skupinskega branja, ponuja knjižna priporočila, ki jih uporabniki sami dopolnjujejo, ustvarite pa lahko tudi svoj spletni bralni klub, kjer lahko s člani različnih generacij razpravljate o knjigah.

Kontakt: Maja Kavzar Hudej (dsp@drustvo-dsp.si)
Spletna stran: www.readinclub.eu

 

Preberi več

DOGODKI

39. mednarodni kongres IBBY (Trst)

30. avgusta 2024 - 1. septembra 2024

Zakladnica bralnih dogodkov po vsej Sloveniji

Logotip v obliki NMSB 24 - Nacionalnega meseca skupnega branja 2024
Nagrajene knjige
previous arrowprevious arrow
citat21
citat20
citat19
citat18
citat17
citat16
citat15
citat14
citat13
citat12
citat11
citat10
citat09
citat08
citat07
citat06
citat05
citat04
citat03
citat02
citat01
next arrownext arrow
Share This
Skip to content