Start date: 4. oktobra 2023
End date: 8. oktobra 2023
All-day event
Location: Kino Šiška, Ljubljana

 

Festival stripa Tinta, ki letos obeležuje že deset let jesenskih stripovskih druženj, bo med 4. in 8. oktobrom 2023 ponovno poskrbel za predstavitev vrhunske sodobne stripovske ustvarjalnosti! Na različnih prizoriščih po Ljubljani se bo zvrstila pisana paleta dogodkov za ljubiteljice in ljubitelje stripa vseh generacij – od razstav, predavanj, pogovorov, delavnic in programa za otroke do že tradicionalnega stripovskega sejma v Kinu Šiška in druženja s prvovrstnimi domačimi in tujimi gosti.

Med drugimi gostimo razvpitega francoskega striparja in animatorja Winshlussa, znamenito francosko grafično underground založbo Le Dernier Cri, mednarodno uveljavljeni finski stripovski kolektiv Kutikuti, večkrat nagrajena nemška avtorja Mikaela Rossa in Philipa Waechterja, potujočo mednarodno razstavo WOMCOM (Women Power in Comics) ter mednarodni projekt Remix Comix: strip za dediščino, ki v Ljubljano poleg umetniškega rezidenčnega programa, več razstav in dogodkov v AKC Metelkova mesto prinaša tudi konferenco Strip in skupnost, posvečeno mnogostranskim vlogam in pomenu stripa v najširši družbi. Prisluhnili bomo predavanju Paula Gravetta, legendarnega britanskega stripovskega zgodovinarja in izvrstnega poznavalca svetovnega stripa, ter spoznavali različne protagoniste in raziskovalce sodobne evropske stripovske scene.

Festival se bo sklenil s podelitvijo nagrad zlatirepec za najboljše izvirne in prevodne stripovske izdaje leta ter risanim koncertom, na katerem bosta moči združila priljubljeni zagrebški muzičar Miki Solus in stripar Izar Lunaček.

Več o dogajanju na festivalu

Skip to content