Start date: 16. februarja 2023
End date: 2. aprila 2023
Time: 0.00 - 0.00
Location: Center ilustracije in Galerija Vodnikove domačije, Ljubljana
Sodelujoči:
Jure Brglez, Matic Brinc, Tjaša Cizej, Peter Ferlan, Veronika Hozjan, Hana Jesih, Jaka Juhant, Zala Kalan, Ema Kobal, Petra Korent, Janja Kosi, Alin Kostiov, Gašper Kunšič, Luka Lavrenci, Matija Medved, Eva Mlinar, Neo Nor, Tereza Prepadnik, Maruša Račič, Ana Lucija Šarić, Dorijan Šiško, Lea Zupančič
Na skupinski razstavi mlade ilustracije Tu nas najdete se bo predstavilo 22 ilustratork in ilustratorjev mlajše generacije, ki v svojih delih z raznolikimi pristopi delujejo na področju ilustracije. Z razstavo želimo povabiti tudi k razmisleku o ilustraciji, kam vse ta lahko poseže in na kakšne načine se manifestira.
Teorija ilustracijo definira kot upodobitve, ki se naslanjajo na literarno predlogo, a se meje brišejo. Ilustracija postaja multižanrska, amorfna do te mere, da uhaja zastarelim teoretskim definicijam. Prav to opažamo pri tendencah sodobne slovenske ilustracije. Dela mladih avtorjev in avtoric vsakodnevno zaznavamo kot samostojne likovne entitete, ki kljub temu polnopomensko nastopajo v različnih kontekstih in segajo od nazornejših do takih, ki spregovorijo med vrsticami.
Naboru avtorjev in avtoric, ki se bodo predstavili na razstavi je skupno, da se ne omejujejo na en sam medij in njihovo delo spremljamo v različnih oblikah.
Spremljevalni program
— Sobota, 18. 3., ob 11.00
Voden ogled razstave z kuratorkama.
_
Odpiralni čas
Torek—petek: 10.00–18.00
nedelja: 10.00—14.00
ter ob napovedanih dogodkih.
Skip to content