Start date: 19. aprila 2024
End date: 20. aprila 2024
Time: 17.00
Location: Supernovi v Kranju in Kamniku

Kultura branja in ljubezen do knjige sta več kot le hobija; sta temeljna stebra razvoja naše družbe in način za negovanje družbene odgovornosti. Branje ni le izpopolnjevanje jezikovnih veščin, temveč odpira vrata razumevanja različnosti, spodbuja kritično razmišljanje in krepi našo povezanost. Tega se zavedajo tudi v Supernovi Kranj in Kamnik, ki so sprejeli izziv, da soustvarijo okolje, kjer se besede širijo kot semena znanja, kreativnosti in empatije. Kot pravijo, vstopajo v svet, kjer se besede prelivajo v čarobne zgodbe in kjer ideje postanejo mostovi med ljudmi.

To so storili z vzpostavitvijo knjigobežnice, za katero so bralni kotiček, sestavljen iz knjižne omare za izmenjevanje knjig in bralnega stola, izdelali dijaki škofjeloške srednje lesarske šole v sklopu dijaškega podjetja AO WOOD DESIGN. S tem se je podjetje Supernova zavezalo, da bo spodbujalo kulturo branja med vsemi generacijami, saj verjamemo, da so knjige most do boljšega jutri.

Knjigobežnice bodo odprle vrata v svoj svet takole:

Supernova Kranj, Cesta 1. maja 77, Kranj – otvoritev knjigobežnice bo v petek, 19. 4. 2024 ob 17. uri z uvodno otroško predstavo za spodbujanje bralne kulture in domišljije, V knjigi skriti zaklad. Sledi predstavitev ekipe dijakov snovalcev in izdelovalcev bralnega kotička ter predaja knjigobežnice stalnemu namenu.

Supernova Kamnik, Domžalska cesta 3, Kamnik – otvoritev knjigobežnice bo v soboto, 20. 4. ob 10.30 z uvodno otroško predstavo za spodbujanje bralne kulture in domišljije, V knjigi skriti zaklad. Sledi predaja knjigobežnice stalnemu namenu.

Vabijo nas, da se jim pridružimo in da skupaj oblikujemo prihodnost, kjer bodo knjige in branje neizbrisna sled modrosti in sočutja. Kultivirajmo ljubezen do besed, da bomo skupaj gradili boljši svet za nas in prihodnje generacije.

Več o izdelavi bralnega kotička:

Bralni kotiček je izdelalo dijaško podjetje AO WOOD DESIGN iz Šolskega centra Škofja Loka, Srednje šole za lesarstvo, pod mentorstvom Petra Kurnika, učitelja strokovno teoretičnih predmetov. Sodelovala sta tudi somentorja, učitelja praktičnega pouka, Klemen Mezeg in Jože Gregorc.

Dijaki so imeli dva tedna praktičnega pouka, kjer so razvijali prototipe, najprej s pomočjo maket, potem pa tudi v naravni velikosti.

Oskar Dolšak, Anže Keržan, Ožbej Kavčič in Aleksander Kožuh so ti dijaki 4. letnika programa lesarski tehnik. Direktor dijaškega podjetja je Oskar Dolšak, Anže Keržan je zadolžen za marketing in prodajo, Ožbej Kavčič skrbi za razvoj in proizvodnjo, Aleksander Kožuh pa je administrator in finančnik.

Skip to content