Start date: 8. oktobra 2023
End date: 11. oktobra 2023
All-day event

»Rastem s knjigo« je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture, s katerim skušamo osnovnošolce in srednješolce motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic.

»Rastem s knjigo« vodijo na Javni agenciji za knjigo RS (JAK) in ga pripravljajo v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo, Ministrstvom za vzgojo in izobraževanje, Pionirsko – centrom za mladinsko književnost in knjižničarstvo pri Mestni knjižnici Ljubljana, Zavodom RS za šolstvo, Združenjem splošnih knjižnic, Sekcijo šolskih knjižnic pri ZBDS in Društvom slovenskih pisateljev.

»Rastem s knjigo OŠ« letos za sedmošolce poteka že osemnajstič (18), projekt »Rastem s knjigo SŠ« za dijake prvih letnikov pa štirinajstič (14).

Uradni začetek projekta »Rastem s knjigo OŠ in SŠ 2023« v šolskem letu 2023/2024 je 8. oktober 2023.

Predstavitev projekta »Rastem s knjigo OŠ in SŠ 2023« z avtorji izbranih knjig bo potekala na oktobrski Strokovni sredi, 11. oktobra 2023, ob 10h, v Mestni knjižnici Ljubljana, Knjižnici Otona Župančiča, Kersnikova 2, Ljubljana.

Na Javnem ciljnem razpisu JAK za izbor kulturnih projektov »Rastem s knjigo OŠ in SŠ 2023/2024« sta bili s strani strokovne komisije za literarne prireditve in razvijanje bralne kulture JAK v šolskem letu 2023/2024 izbrani naslednji knjigi:

  • Irena Androjna, Modri otok, ilustracije ovitka Eva Mlinar, založnik Mladinska knjiga založba d.d.

  • Vinko Möderndorfer, Romeo in Julija iz sosednje ulice, ilustracije Jure Engelsberger, založnik MIŠ založništvo, trgovina in storitve d.o.o.

 

Več:
Projekt Rastem s knjigo
Potek projekta RSK in program obiska v knjižnici (obvestilo 1 in 2)

Skip to content