Začetek: 8. septembra 2021

Konec: 10. oktobra 2021

Lokacija: Več krajev po Sloveniji, zamejstvu in po svetu

Nacionalni mesec skupnega branja 2021 (NMSB 2021) letos poteka od 8. septembra do 10. oktobra 2021. V okviru dogodkov, ki se bodo v tem času odvijali, posebno pozornost namenjamo medgeneracijskemu branju, zato smo k sodelovanju povabili še posebej starše, stare starše in večgeneracijske skupine. Izpostavljamo tudi pomen družinskega branja. V ta namen je letos zaživela tudi spletna stran Družinska pismenost, ki je namenjena tako staršem, ki bi se radi naučili, kako otrokom približati pismenost, kot tudi strokovnjakom, ki bi radi pomagali staršem uvajati več pismenosti v družinsko življenje.

Na spletni strani NMSB 2021 najdete seznam vseh dogodkov, ki se bodo odvili v času trajanja NMSB 2021 in še po njem. Pobrskajte po dogodkovniku in poiščite dogodek, ki bo navdušil tako vas kot vaše najbližje.

_______________

Vse ustanove, ki skrbite za bralno kulturo in bralno pismenost v Sloveniji, zamejstvu in po svetu ter v središče svojega delovanja postavljate otroke, mladino, starejše in družine oziroma delujete medgeneracijsko, vabimo k sooblikovanju NMSB 2021. Sodelujete lahko tako, da v dogodkovnik vnesete dogodke, ki jih nameravate organizirati v času trajanja NMSB 2021 in po njem.

Poleg dogodkov v živo lahko vnesete tudi aktualne virtualne vsebine: branje v vseh oblikah, dogodke, organizirane v spletnih učilnicah, pogovore/druženja po spletu, virtualne knjižne sejme, prodajne akcije v spletnih knjigarnah ipd.

Beremo skupaj!

Skip to content