Date: 20. marca 2024
All-day event
Location: Cankarjev dom, Ljubljana

Kulturni bazar je največji nacionalni medresorski projekt na področju kulturno-umetnostne vzgoje, katerega organizatorji so Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Zavod RS za šolstvo ter Cankarjev dom s kulturnimi ustanovami in partnerji iz različnih resorjev. Poudarja, kako medsebojno sodelovanje in povezovanje različnih področij ter kakovostna kulturno-umetnostna vzgoja v formalnem in neformalnem izobraževanju prispevajo k inovativnejšemu učnemu okolju ter celovitemu razvoju otrok in mladih.

Vsako leto v Cankarjevem domu v Ljubljani poteka enodnevno nacionalno strokovno usposabljanje Kulturni bazar, ki je namenjeno strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju ter kulturi, strokovnim delavcem širše strokovne javnosti, ki lahko pri svojem delu vključujejo kulturnovzgojne vsebine ter študentom.

Na usposabljanje so vabljeni tudi starši in tisti, ki želijo otrokom in mladim približati kakovostne kulturne vsebine, jim zagotoviti ustvarjalno preživljanje prostega časa ali pa skrbijo za kakovostno družinsko kulturno pismenost.

Osrednja tema Kulturnega bazarja 2024 je Bivanje v sožitju – kultura in umetnost za varen in spodbuden svet. Predavanja, predstavitve, delavnice, razstave in pogovori bodo poudarili pomembno vlogo kulture in umetnosti pri
ustvarjanju varne, spodbudne in vključujoče skupnosti, s poudarkom na vzgojno-izobraževalnem okolju. Predstavljene bodo kulturno-umetnostne vsebine vseh področij umetnosti, ki naslavljajo bivanje v sožitju, hkrati pa bomo z
različnimi kulturno-umetnostnimi dejavnostmi izpostavili primere dobrih praks različnih ustvarjalnih partnerstev.

Kulturni bazar bo svoja vrata odprl v sredo, 20. marca 2024.

Vabilo, program in prijavnico na brezplačno strokovno usposabljanje najdete na spletni strani Kulturnega bazarja. Prijavo pošljite čim prej, najpozneje pa do 13. marca 2024. Bogat program (več kot štirideset dogodkov) udeleženkam in udeležencem usposabljanja omogoča, da si program oblikujejo po svojih potrebah in željah. S prijavami velja pohiteti, saj je število mest na posameznih programskih dogodkih omejeno.

Vabljeni k obisku!

Skip to content