Start date: 23. maja 2023
End date: 27. maja 2023
Time: 11.00 - 13.00
Location: Knjigarna Konzorcij, Center Oxford Ljubljana
Mladinska knjiga, Knjigarna Konzorcij, Mestna knjižnica Ljubljana in Slovenska sekcija IBBY vas vljudno vabijo na slavnostno odprtje prodajne razstave Bologna po Bologni, ki bo potekalo v knjigarni Konzorcij v torek, 23. maja 2023, ob 11. uri. Razstava bo na ogled do sobote, 27. maja 2023.
Jubilejno, že trideseto razstavo najkakovostnejših otroških knjige z bolonjskega knjižnega sejma, bo otvorila Simona Mele, predsednica uprave Mladinske knjige. Slavnostna govornica bo Katja Stergar, direktorica JAK, ki bo napovedala dogajanje na največjem sejmu otroške knjige v Bologni prihodnje leto, ko bo Slovenija častna gostja. O tej izjemni priložnosti za mednarodno predstavitev slovenske literarne produkcije in avtorjev ter promocijo bralne kulture bosta spregovorili še Darja Lavrenčič Vrabec, vodja Pionirske, in Tina Bilban, predsednic slovenske sekcije IBBY. Že tradicionalno bo svoj izbor nagrajenih in javidnejših del letošnje Bologne predstavila mag. Tilka Jamnik, ena najbolj prodornih slovenskih knjižničark v Sloveniji in velika poznavalka knjig za otroke in mladino.
Razstava bo tokrat potekala na dveh lokacijah: v knjigarni Konzorcij na Slovenski c. 29 in v Centru Oxford na Kopitarjevi 2, ki je edina specializirana knjigarna za tujejezično literaturo in jezikovne priročnike v Sloveniji.
Letos bodo poleg nagrajenih mednarodnih knjižnih naslovov predstavljena tudi dela slovenskih avtorjev otroških knjig v prevodih. Na ogled bodo tudi ilustracije Ane Zavadlav iz knjige Italijanske pravljice Itala Calvina. Ana Zavadlav je bila ena od tridesetih ustvarjalcev, katerih dela so bila izbrana za razstavo ilustracij Calvinovih del v okviru letošnjega bolonjskega sejma.
Skip to content