Start date: 19. septembra 2024
End date: 20. oktobra 2024
Time: 0.00 - 0.00
Location: splet

Društvo dveh vabi vse učiteljice in učitelje k sodelovanju v vseslovenskem projektu Rime v glavi: Prešernov izziv. Namen projekta je olajšati učenje pesmi Franceta Prešerna Povodni mož in ta podvig spremeniti v zabavno pesniško avanturo. Namenjena je vsem, tudi tistim, katerih prvi jezik ni slovenščina.

V projektu bo Nik Škrlec, igralec in vsestranski ustvarjalec, s skupino gostov in sodelavcev mladim pomagal olajšati učenje pesmi Franceta Prešerna Povodni mož in ta podvig spremenil v zabavno pesniško avanturo. V projektu bo s skupino gostov in sodelavcev soustvarjal spletno skupino na priljubljeni platformi Discord ter skrbel za redna spletna srečanja v živo, ki bodo predvidoma vsak drugi četrtek ob 19. uri. Eno mesečno srečanje bo izvedel Nik sam, v drugem pa bodo sodelovali gostje. Sodelovanje so že potrdili Boštjan Gorenc – Pižama, Gaja Filač in Sara Isakovič.

Projekt se začne 19. septembra 2024. Takrat bodo tudi povabili mlade v moderirano spletno Discord skupino, kjer se bodo lahko pogovarjali, izmenjali mnenja ter delili izkušnje, težave, zagate. Projekt bodo zaključili z brezplačnim ogledom predstave Povodni mož v izvedbi Nika Škrleca.

Več informacij in prijavnica >

Projekt Prešeren za vse (Rime v glavi: Prešernov izziv) sta podprla Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana.

Skip to content