Start date: 16. marca 2024
End date: 6. aprila 2024
All-day event
Location: različne kulturne ustanove v Ljubljani
Že šestnajsto leto zapored bo v Ljubljani potekal festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, ki bo med16. marcem in 6. aprilom 2024 ponovno razveseljeval otroke in mlade s kulturnimi prireditvami.

Bobri obiskovalcem omogočajo brezplačen ogled vseh festivalskih prireditev. Tako zagotavljajo dostop do kakovostnih kulturnih in umetniških vsebin vsem, ki bi se jih radi udeležili.

Program festivala se bo vil okoli teme Prepletanja. Program (gledališke, filmske, plesne, pripovedovalske, glasbene prireditve, delavnice in vodstva ter druge dejavnosti) bo na različne načine spregovoril o grajenju vzajemnih odnosov in spodbudil premislek o tem. Razmišljali bomo o načinih, kako se lahko povezujemo in sklepamo vezi v času, ko smo priča vedno večji odtujenosti in rastočim občutkom osamljenosti. Pritiski hiperprodukcije, tekmovalnost, odvisnost od elektronskih naprav in poudarek na individualizmu pogosto vodijo v stiske in nezdrave odnose, predvsem pa v težave pri navezovanju stikov. Pod drobnogled bomo vzeli, kako pomembni so pri povezovanju in grajenju skupnosti ljubeznivost, sočutje, občutljivost, empatija in uvidevnost.

Posebno pozornost bodo namenili umetnosti kot enemu izmed sredstev za povezovanje. Ima namreč moč, da poveže ideje in domišljijo, pa tudi ljudi; da odpira nova obzorja in ponuja varen prostor za izražanje in spodbujanje dialoga med posamezniki. Skozi kulturno-umetnostne vsebine bodo raziskovali potenciale, s pomočjo katerih lahko premagamo odtujenost in v sodobnem svetu spletemo trdne vezi.
Festival je pripravljen tako, da so dopoldanske dejavnosti namenjene organiziranim obiskom vzgojno-izobraževalnih ustanov, popoldanske in tiste ob koncih tedna pa družinskim obiskom.
Spletni prevzem brezplačnih vstopnic bo od sobote, 9. marca od 9. ure dalje.
Skip to content