Ali obvladujete življenjske izzive?

Ali znate poiskati koristne podatke, ki vam pomagajo pri odločitvah in ravnanju z mesečnimi prejemki? Uspete ob množici ponudb najti najugodnejšo zase? Kako dobro znate ukrepati, ko se vi ali vaši najbližji znajdete v zdravstvenih težavah? Kako dobro vam gre pomoč otroku pri šolskih obveznostih? Ali obvladujete elektronske storitve tako doma kot v službi? Iščete novo zaposlitev, želite menjati poklic? Ali preprosto želite izvedeti več o sebi?

Pri obvladovanju življenjskih izzivov vam bo v pomoč poznavanje lastnih spretnosti – v čem ste dobri in kaj lahko še izboljšate. Zanesljiv pripomoček pri tem je Spletni Vprašalnik Ocenjevanje Spretnosti – SVOS. Za odrasle vseh starosti je brezplačen, rešite ga preko spleta.

Srečali se boste z nalogami iz vsakdanjega življenja in delovnega okolja ter ocenili besedilne, matematične in spretnosti reševanja problemov v računalniškem okolju. Če pa vas zanimajo poklicni interesi, ocena, kako zdravo živite in kako uporabljate spretnosti v osebnem, družinskem življenju ter pri delu, lahko preverite tudi to.

Takoj ko končate z reševanjem, dobite rezultate, ki so samo vaši. Zraven pa vas čaka še zanimiva informacija o tem, kako uspešni ste bili v primerjavi z drugimi odraslimi iste starosti, podobnega poklica ter izobrazbe v Sloveniji in v tujini. Rezultati ocenjevanja vam bodo v pomoč pri odločitvah za nadaljnje učenje in izobraževanje ter spremembo poklicne ali zaposlitvene poti.

Več o vprašalniku, brezplačnem dostopu in svetovanju vam je na voljo na vaši lokalni točki SVOS – v Ljubljani sta to JZ Cene Štupar in CDI Univerzum. Ostale naše lokalne točke SVOS najdete tukaj https://pismenost.acs.si/svos/.

Nacionalni projekt vodi ACS. Brezplačno reševanje SVOS se izvaja ob podpori EU iz ESS in MIZŠ. Država namreč želi, da imamo Slovenci razvite temeljne kompetence in smo konkurenčni tudi v svetu. Izkoristite ponujeno priložnost!

Spoznaj spretnosti – zaglej nove priložnosti!

Darija Premk (darija.premk@acs.si) in Monika Zalokar (monika.zalokar@acs.si), ACS

Zakladnica bralnih dogodkov po vsej Sloveniji

Logotip v obliki NMSB 24 - Nacionalnega meseca skupnega branja 2024
Nagrajene knjige
previous arrowprevious arrow
citat21
citat20
citat19
citat18
citat17
citat16
citat15
citat14
citat13
citat12
citat11
citat10
citat09
citat08
citat07
citat06
citat05
citat04
citat03
citat02
citat01
next arrownext arrow
Share This
Skip to content