Date: 15. maja 2024
Time: 10.00 - 18.00
Location: Stadion Ljudski vrt, Maribor

Da bi prebivalkam in prebivalcem Slovenije približali področje duševnega zdravja in dvignili ozaveščenost o pomembnosti duševnega zdravja, ki je mnogo več kot zgolj odsotnost bolezni, bo letos 15. maja 2024, od 10. do 18. ure, pred stadionom Ljudski vrt v Mariboru, potekal 2. Festival duševnega zdravja, ki je namenjen ljudem različnih starosti; mladostnikom, odraslim osebam (staršem, delovno aktivnemu prebivalstvu) in starejšim.

V okviru Festivala duševnega zdravja se lahko udeležite, delavnic, predavanj in okroglih miz za vse generacije z različnih področij duševnega zdravja, med drugim tudi s področja vzgoje in podpore otrokom in mladostnikom, ki so namenjene prav staršem. Celoten program in opis dogodkov je na voljo na spletni strani https://nijz.si/zivljenjski-slog/dusevno-zdravje/festival-dusevnega-zdravja-2024/.

Ministrstvo za kulturo in Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje v sodelovanju s Kulturnim bazarjem in Andragoškim centrom pa pripravljata okroglo mizo Z branjem do boljšega duševnega zdravja, na kateri bomo spregovorili o tem, kako lahko k dobremu počutju prispevamo s kakovostnimi bralnimi dejavnostmi namenjenim različnim ciljnim skupinam, tako v vzgojno-izobraževalnem okolju kot v prostem času otrok, mladih in odraslih. Govorili bomo o zdravem uspavanju dojenčkov in malčkov s knjigo in poslušanjem pravljic, pomenu bralne pismenosti in bralne kulture za celostni razvoj (kognitivni, socialni in čustveni) otroka in mladostnika, kako zasloni vplivajo na sprejemanje informacij, koncentracijo in bralno kondicijo ter o tem, kako knjižnica ni le prostor branja, temveč je pomembna tudi za zdravje in dobro počutje vseh generacij.

Skip to content